jul 05

Levensloopbestendig wonen | Het complete overzicht

 

 

Levensloopbestendig wonen | Het complete overzicht

Hoe fijn zou het zijn als uw woning met u mee zou groeien? Als u daardoor zeker zou weten dat u in dat huis altijd kunt blijven wonen – ook als u niet meer zo goed ter been wordt of op een gegeven moment zorg nodig heeft? Hiervoor is levensloopbestendig wonen bedacht: fijne woningen die niet zichtbaar voorbereid zijn op de toekomst, waar u met plezier en comfort en vrijheid kunt wonen.

 

Wat is levensloopbestendig wonen eigenlijk?

Levensloopbestendig wonen is een breed begrip. Soms gaat het slechts om een aanpassing van een douche naar een zitbad, weer anderen spreken van drempelloze vloeren met brede deurkozijnen.

Maar er valt nog veel meer onder levensloopbestendig wonen. Heeft u weleens gedacht aan lichtsensoren zodat u altijd goed zicht heeft? Of raam raamsloten waar je ook zittend bij kunt? Of wat dacht u van vloeren met valdetectie, een keuken met inductie (veilig!), of sensorsloten zodat u altijd makkelijk binnenkomt?


Wilt u een compleet overzicht van elementen die maken dat uw woning compleet levensloopbestendig is? Download hier gratis een handige checklist.


 

De woning groeit met u mee

Zaken zoals railings in de muur en wandbeugels in de badkamer heeft u misschien nog (lang) niet nodig. In een levensloopbestendige woning zijn dit soort dingen niet zichtbaar voorbereid zodat u wanneer u ze (opeens) nodig heeft u ze direct kunt laten plaatsen, zonder (veel) extra moeite en kosten. Zo groeit een levensloopbestendige woning eenvoudig en op een prettige manier met u mee.

 

Wanneer moet ik verhuizen?

Hopelijk blijft u lang gezond en hoeft u niet na te denken over zaken zoals zorg. Maar we kunnen de toekomst niet voorspellen. Wat als u op een gegeven moment niet meer zo goed ter been bent? Of een keer valt en u niet meer zelf overeind kan komen? Niet leuk om over na te denken, maar het gaat wel om uw gezondheid en wooncomfort.

Steeds meer mensen maken daarom de beslissing om te verhuizen wanneer het nog niet noodzakelijk is. Dan hebben zij de tijd om een afgewogen keuze te maken voor een nieuw thuis en wordt het geen haastklus waarbij ze genoegen moeten nemen met minder omdat de situatie nijpend is. Uiteraard is dit een hele persoonlijke keuze.

 

Huidige woning levensloopbestendig verbouwen

Uiteraard is het ook mogelijk om een deel van de levensloopbestendige elementen in uw huidige woning aan te brengen. Denk hierbij aan sensorsloten, een alarmsysteem of het plaatsen van wandbeugels in de badkamer en toilet.

Echter, voor echt levensloopbestendig (lees: dat u er ook kunt blijven wonen als u slecht ter been bent, eventueel in een rolstoel zit of veel zorg nodig heeft) zijn ook andere zaken zoals valdetectie in de vloeren, brede deurposten en gelijkvloers wonen zeer belangrijk. Uw huidige woning hierop aanpassen is vaak zeer kostbaar.

 

Download hier gratis de volledige checklist voor levensloopbestendig wonen


 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe locaties!

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals